Hör Miriam Bryant berätta om sitt nya album. Foto: Christine Olsson/TT

Miriam Bryants sorgeprocess blir skiva och kortfilm

Uppdaterad
Publicerad

På fredag släpps Miriam Bryants tredje fullängdsalbum “PS. Jag hatar dig”. Ikväll har hon en konsert på biograf Rigoletto i Stockholm, som kommer att direktsändas på biografer över hela landet. Till albumet hör även en ny kortfilm där Miriam Bryant spelar huvudrollen.  

– Filmen är en förlängning av albumet. Det är en massa saker som inte fick plats på skivan eftersom sorgeprocessen blev mer utdragen, säger Miriam Bryant.

Albumet handlar om en tidigare relation som hon haft för några år sedan. Det har formen av ett brev till hennes ex och därifrån kommer även titeln: “PS. Jag hatar dig”. Miriam Bryant skriver alla låttexter själv och det är ett ganska mörkt och ocensurerat album.

– Jag tror ångest och mörker varit något jag identifierat mig med sedan jag varit liten. Tunga känslor har lätt att ta form i mig. Det jobbigaste av allt är att må hur bra som helst, för då kan det bara bli värre, säger Miriam Bryant med ett skratt. 

Släpper kortfilm

Musiken har hon skrivit tillsammans med flera andra framgångsrika musiker och på albumet återfinns både artisterna Jireel, grammisvinnaren Victor Leksell samt Joakim Berg från Kent. 

Samtidigt med albumet släpps en kortfilm med samma namn, där Miriam Bryant har huvudrollen.  Ikväll visas filmen tillsammans med en konsert där hon spelar alla låtar från albumet. Det blir två spelningar ikväll, på Biografen Rigoletto i Stockholm. Dessa konserter kommer att livestreamas på biografer över hela landet.

– Det här känns som ett roligt grepp, ett nytt koncept liksom och det är kul att vara först med någonting! Det blir konsert och film och intervju, en helkväll! Så det känns lite pirrigt! 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.