R'n'b och spoken word möter klassiskt i ny föreställning

Uppdaterad
Publicerad

Spoken word-poeter och r'n'b-artister möter Sveriges Radios Symfoniorkester i nya föreställningen Poetic (R)evolution. En av artisterna är Mona Masrour, som nyligen fick en Grammis för årets nykomling.

Föreställningen Poetic (R) Evolution är en idé som kommer från Berwaldhallens konstnärliga ledning.   

– När man får den här klassiska 1 + 1 = 3 effekten, vi tycker att det funkar otroligt väl, säger dirigenten Jonas Nydesjö. 

”Man blir helt förtrollad”

Berwaldhallen vände sig till Unga Klara på Stadsteatern för att hitta ett samarbete och där fick regissören och poeten Nachla Libre frågan om att ta sig an föreställningen. Hon och dirigenten Jonas Nydesjö har utformat innehållet tillsammans, och de har navigerat efter en känslomässig karta.  

– Just att kombinera det med det klassiska blir en riktig känsloresa. Det gör att man blir helt förtrollad, säger regissören Nachla Libre. 

Stjärnskottet Mona Masrour på scen

En av de medverkande artisterna är sångerskan och låtskrivaren Mona Masrour. Hon vann nyligen en grammis för årets nykomling och för henne är uppsättningen en dröm som går uppfyllelse.   

– Jag hoppas att vi i framtiden kan se mer av andra genrer på sådana här vackra scener.  Vi leker med olika uttryck, men det kanske är bäst om man kommer och tittar själv. 

Föreställningen på Berwaldhallen i Stockholm har spelats för ungdomar under veckan och har premiär för allmänheten den 30 oktober.

I videon kan du se lite ur föreställningen, och höra Mona Masrour, regissören Nachla Libre och dirigenten Jonas Nydesjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.