Mona Seilitz död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och programledaren Mona Seilitz är död. Hon avled på ett sjukhem i Malmö efter en tids sjukdom vid 65 års ålder, bekräftar anhöriga för Expressen på nätet.

Seilitz har medverkat i teveserier, filmer som Göta Kanal och Jönssonligan men främst briljerade hon som bombnedslag med bra bett i repliken på privatteaterscener runt om i Sverige.

Senast syntes Mona Seilitz som programledare i SVT:s, hatade och hyllade, Bingo Royale.

– Mona var öppen, tillåtande och nyfiken med en glimt i ögat. Hon var ju långt ifrån en gammal dam, utan väldigt vital och ungdomlig och beredd att hoppa på roliga saker, säger Nils Edwall, som Seilitz arbetade med i Bingo Royale, till TT.

För bara ett par månader sedan, inför sin 65-årsdag i januari, talade TT Spektra med Mona Seilitz.

– Jag tycker att jag lever ett bra liv. Jag gör det jag vill, och tycker att det är rätt skönt att vara singel och inte leva ihop med någon efter alla äktenskap och förhållanden man haft. Jag känner en väldig trygghet i mig själv, sade hon då.

Kulturnyheterna/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.