Foto: TT

Moneybrother: ”Jag stödjer #Metoo”

Uppdaterad
Publicerad

Anders ”Moneybrother” Wedin gör comeback i årets Så mycket bättre som har premiär på lördag efter ett par år utanför rampljuset. Anders Wedin dömdes för ofredande 2011, men nu berättar han att han stödjer #Metoo-kampanjen. Han säger dock att han inte tänker dela med sig av sina erfarenheter under hashtaggar som #Ihave eller #Ididit.
– Jag ska inte ha en massa ryggdunkningar, säger han.

Så mycket bättre spelades, liksom tidigare år, in under sommaren på Gotland. Nu sammanfaller pressträffen med en vecka där hela internet pratar om sexuella övergrepp och flera kända tv-profiler har anklagats för just detta. Anders Wedin tycker sig se en feministisk revolution.

– Jag tycker att feminismen har prövat alla andra vägar, skrivit, pratat, diskuterad demonstrerat och det funkar, inte det händer inget. Det här känns som en feministisk revolution, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det är viktigt att folk förstår att det inte bara handlar om typ tre kända tjejer, jag har inte en kvinnlig bekant som inte varit med om något sånt här, säger han.

”Om man är dömd ska man inte tjafsa”

Anders Wendin dömdes 2011 för sexuellt ofredande, något han tidigare talat om offentligt, bland annat i podcasten Värvet 2014.

Du har ju även varit på andra sidan av det här och fått samma bemötande som de här männen, kan du identifiera dig med dem?

– Jag tycker såhär: har man en dom ska man inte sitta och tjafsa, då får man stå för det. Mitt mål är att folk som möter mig ska ha en positiv bild av mig. Jag har liksom tusentals andra män gjort saker jag inte är stolt över. Jag kommer inte gå ut på facebook och skriva en sån här ”förlåt” för jag ska inte ha en massa ryggdunkningar, men jag stödjer verkligen #Metoo. Jag är på deras sida, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer