Den maltesiska journalisten Daphne Caruana Galizia prisas av Publicistklubben postumt. Foto: Reuters/TT

Mördad journalist prisas av Publicistklubben

Uppdaterad
Publicerad

Den maltesiska journalisten Daphne Caruana Galizia tilldelas postumt Publicistklubbens pris till Anna Politkovskajas minne för 2018.

I oktober förra året mördades Daphne Caruana Galizia i en bilbombsattack. Hon var känd som en tuff granskare av korruption i hemlandet Malta, och har bland annat anklagat regeringsföreträdare för brott som penningtvätt.

Vid tidpunkten för mordet undersökte Daphne Caruana Galizia högt uppsatta personers kopplingar till de så kallade Panamadokumenten.

Sonen tar emot priset i april

”Trots återkommande hot och trakasserier fortsatte hon envetet sin kamp för att avslöja maktmissbruk och korruption. För att hedra hennes arbete och minnas hennes livsgärning tilldelas hon priset postumt.” lyder Publicistklubbens motivering i ett pressmeddelande.

Daphne Caruana Galizias son, tillika journalist, Matthew Caruana Galizia kommer att ta emot priset under en ceremoni i Stockholm den 23 april.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer