Skådespelaren Armie Hammer, regissören Luca Guadagnino och skådespelaren Timothée Chalamet Foto: AP/TT

Mörk framtid för Call me by your name-uppföljare

Publicerad

2018 meddelade regissören Luca Guadagnino att Call me by your name skulle få en uppföljare. Men i en ny intervju med Deadline Hollywood indikerar han att det är föga troligt att en sådan blir av.

2018 meddelade regissören Luca Guadagnino att han påbörjat arbetet med en uppföljare till filmen Call me by your name. Filmen handlar om en sommarromans mellan tonårskillen Elio och den något äldre Oliver, som jobbar som forskningsassistent åt Elios pappa.

Filmen belönades med en Oscar för bästa manus efter förlaga.

Ska regissera Scarface

Nu rapporterar Deadline Hollywood att planerna på en uppföljare verkar ha grusats. Regissören säger till branschtidningen att det fortfarande är ett ”hjärteprojekt”, men:

– Jag jobbar med en film nu, snart kommer jag förhoppningsvis göra Scarface och jag har många projekt, så jag kommer koncentrera mig på USA och de filmer jag vill göra här.

Sedan Call me by your name hade premiär 2017 har den ena huvudrollsinnehavaren Timothée Chalamet knutits upp i en lång rad andra filmer, bland annat som chokladmakaren Willy Wonka. Den andra huvudrollsinnehavaren Armie Hammer har anklagats för våldtäkt, mot sitt nekande, och fått sparken från en tv-serie och en film.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.