Morrissey: ”Norge inget mot McDonalds”

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske artisten och djurrättsaktivisten Morrissey har fått massiv kritik efter att ha jämfört massakern i Norge med snabbmatskedjor, rapporterar NME.

Under en konsert i Warszawa i början av veckan refererade den kända vegeterianen och djurrättskämpen till händelserna i Norge innan låten ”Meat is Murder” av hans tidigare band The Smiths:

”Vi lever i en mordlysten värld, vilket händelserna i Norge med 97 döda har visat. Men det är ingenting i jämförelse med vad som händer på McDonalds och Kentucky Fried Shit varje dag.”

Morrissey

Enligt Daily Mirror fick sångaren massiv kritik av sina fans på olika internetforum. ”Jag har kommit till den punkt då jag faktiskt skäms över att ha spenderat hundratals pund på Morrissey”, skrev ett fan på Morrissey-Solo.com.

Det är inte första gången Morrissey väcker uppmärksamhet för sin kamp för djurens rätt. Han har bland annat fått kritik för att ha stött den militanta gruppen Animal Rights Militia och för att ha kallat kineser för ”en lägre stående ras” för landets brist på djurskyddslagar.

En talesman för sångaren sa igår: ”Morrissey har bestämt sig för att inte kommentera uttalandet vidare då han anser att det står för sig själv.”

Kulturnyheterna

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morrissey

Mer i ämnet