Filmen är nästan tre timmar lång och handlar om Muhammeds födelse och uppväxt.
I filmen ser vi hans fötter, hans händer, hans hår och vi följer honom bakifrån, men vi får aldrig se hans ansikte i bild.
– Vi försökte att inte visa profeten i filmen trots att den bara skildrar profetens barndom. Man får följa honom till tolv års ålder men vi har ändå valt att inte visa honom, säger regissören Majidi.
Känsligt med avbildningar
Inom Islam framhålls ofta avbildningsförbudet av profeten Muhammad och avbildningar har väckt starka reaktioner.
Majid Majidi menar att filmen visar Muhammeds liv innan han blev profet vid 40 års ålder. Men han har ändå valt att inte visa hans ansikte i filmen.
– Jag försökte använda källor som båda grupperna inom islam är överens om. Min tanke med filmen var att jag ville förena muslimer och inte ge upp upphov till konflikter mellan olika grenar inom islam, säger Majidi.
Har mött motstånd
Trots att filmen försökt ta hänsyn till olika traditioner inom islam så har den mött motstånd.
– Dessvärre har vissa muslimska länder utfärdat en fatwa mot filmen utan att ha sett den. Till exempel Saudiarabien och religiösa ledare i Indien. Det känns förstås inte bra, berättar Majidi.
Vill förmedla en bra bild
Han vill ge den västerländska publiken en annan bild av islam än den som präglas av våldsamma extremister och istället lyfta fram kärleksbudskapet inom islam. Och även om den just nu bojkottas, så tror Majid Majidi att den inte går att stoppa.
– Jag tror att varje film eller konstverk till slut hittar sitt sätt att nå ut. Hur mycket motstånd den än får. Om inte i år, så om två år eller fem år. Den kan inte gömmas undan utan kommer att visas på nåt sätt. Jag hoppas att den visas för vi är många som arbetat hårt för att göra den och vi vill förmedla en bra bild av islam i världen.
Är Irans Oscarsbidrag
Filmen ”Muhammad – the messenger of God” är också Irans Oscarsbidrag och om den går upp på svenska biografer är ännu inte klart.