Alex Papaconstantinou Foto: SVT

Alex Papaconstantinou har skrivit Cyperns Fuego

Uppdaterad
Publicerad

Alex Papaconstantinou står tillsammans med fyra andra svenska låtskrivare bakom vinnarfavoriten Fuego som framförs av Eleni Fureira. Dessutom har det egna projektet VAX runt 40 miljoner lyssningar på strömningstjänster och han har skrivit för bland andra Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, Nicki Minaj and Marc Anthony.

Svenskarna Alex Papaconstantinou, Anderz Wrethov, Viktor ”Victory” Svensson, Didrick och Teddy Sky står bakom Cyperns hitnummer Fuego. Alex Papaconstantinou säger att Cypern hörde av sig med förfrågan.

– I det här fallet var det Cypern som hörde av sig till oss, jag har ju jobbat med dem förr, vi skrev La la la 2012 för Cypern och jag tror de var nöjda och hörde av sig igen och vi var taggade, säger han.

Eurovision Song Contest 2018

Vad är skillnaden mellan att skriva en Eurovisionlåt och annan musik?

– Till viss del måste man anpassa sig, vi ville göra en arenalåt som känns som stor, men för mig var det viktigt att den ska ändå kunna leva vidare efter finalen och spelas på radio och Spotify.

Egna projekten är viktigare

Papaconstantinou har skrivit nummer för Eurovision fyra gånger sedan mitten av 2000-talet, men det är långt ifrån hans musikaliska huvudfåra.

– Eurovision är bara en liten, liten del av det jag gör. Jag har haft turen att jobba med några av världens största artister och har egna projekt och jag och Teddy och Viktor – som också skrivit Fuego – har dessutom ett eget projekt som heter Vax och nu har det stuckit i väg och har 40 miljoner streams. Det är det jag brinner för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2018

Mer i ämnet