Paul McCartney och Celine Dion medverkar på den nysläppta låten. Foto: TT

Artister spelar in ”Bridge over troubled water” för brandoffren

Uppdaterad
Publicerad

En nyinspelad version av Simon & Garfunkels klassiker ”Bridge over troubled water” från 1970 i syfte att samla in pengar till dem som drabbades av branden i Greenfell Tower i London den 14 juni. Den branddrabbade byggnaden var ett höghus med hyresrätter för låginkomsttagare. 30 människor har bekräftats döda och 79 saknas fortfarande, men befaras ha omkommit.

LÄS MER: Första bilderna inifrån Grenfell Tower

Initiativet, som även innefattar artister som Craig David och Skepta, togs av tv-personligheten och musikproducenten Simon Cowell. Artister som Sir Paul McCartney, Celine Dion, Liam Payne, Emeli Sande, Robbie Williams, Rita Ora, Pixie Lott, Bastille, och James Blunt medverkar.

”Kunde ha varit min mammas bostad”

Låten inleds med en vers av grime- och hiphop-artisten Stormzy:

”Jag vet inte var jag ska börja. Så jag börjar med att berätta att jag vägrar glömma er. Jag vägrar att hålla tyst. Jag vägrar att negligera er.”

Den Londonbördiga artisten fortsätter:

”Det kunde ha varit min mammas bostad. Eller min brorsons”.

”Det är det som är vackert med London”

Emeli Sande, som nyligen har tilldelats den brittiska imperieorden för sitt musikaliska arbete, säger till BBC:

– Jag hoppas att det här visar vår ståndaktighet som samhälle och styrkan bland människorna här. Det är det som är vackert med London. Integrationen gör staden fantastisk.

Det kommer även att hållas en välgörenhetskonsert till förmån för offren efter Grenfell Tower. Konserten arrangeras av artister och skådespelare från teaterdistriktet West End och hålls i Trafalgar studios i London nästa vecka. Medverkar gör bland andra Judi Dench.

LÄS MER: Drottningen: Vi har satts på prov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.