Måns Zelmerlöw firade sin födelsedag med att presentera artisterna till årets Allsång på Skansen. Foto: Rebecka Ljung/SVT

”Boten Anna” blir ny allsång på Skansen

Publicerad

Årets gäster till ”Allsång på Skansen” avslöjades i dag. De får välja varsin titel ur det stora allsångshäftet, och i år kan de för första gången välja Basshunters megahit ”Boten Anna”.

I sommar gör Måns Zelmerlöw sitt andra år som allsångsledare på Skansen. Han sätter sin prägel på programmet bland annat genom att välja in nya låtar i allsångshäftet.

Och i år kan publiken, på Skansen och hemma i sofforna, sjunga med i den stora sommarplågan och dansgolvsbomben från 2006:

– Basshunters ’Boten Anna’ är med. Det var mitt initiativ. Jag har en slags hatkärlek till den låten. Först gillade jag den men sen blev det kanske lite för mycket. Det ska bli kul att se tusentals människor sjunga med i den här! säger Måns Zelmerlöw till Kulturnyheterna.

Gött å leva = tråkig allsång?

Basshunter kommer också att gästa ett av sommarens åtta program. Utöver hans danshit, lovar Måns Zelmerlöw att årets publik får sjunga med i ”Jazzgossen”” och naturligtvis i ”Stockholm i mitt hjärta”. Om Zelmerlöw själv får välja, sjungs inte Galenskaparnas ”Gött å leva” i år:

– Det är en fantastisk låt, men den är inte så rolig som allsång. Det blir så långsamt!

I år hoppas Måns Zelmerlöw att han vågar vara mer avslappnad som programledare. Han vill slippa bli nervös när han tappar bort sig i manus. Men trots ambitionerna är det inte säkert att han vill leda ”Allsång på Skansen” lika länge som sina kända föregångare.
– Jag har ju sagt två år, men om SVT skulle erbjuda mig ett fortsatt förtroende så ska jag ta mig en funderare.

Vill blanda saft på ESC

Ett jobb som han dock är väldigt, väldigt sugen på är programledarposten i Eurovision Song Contest, som hålls i Sverige våren 2013.
– Självklart vill jag det! Men jag tror att det är väldigt stor konkurrens, och vågar inte riktigt hoppas. Men om de så ber mig att blanda saft vill jag vara med.

Lär dig refrängen

Visa

Såhär går refrängen i den nya allsångslåten:

”Jag känner en bot

Hon heter Anna, Anna heter hon

och hon kan banna,

banna dig så hårt”

Text: Basshunter

Vad är en bot?

Visa
En bot är ett datorprogram med en speciell uppgift. I vissa dataspel är boten en förprogrammerad datorstyrd spelare. Det kan också vara en slags onlinerobot som sparkar ut personer som lägger upp olämpligt material i ett nätforum, eller som svarar om du skriver ”hej”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsång på Skansen 2012

Mer i ämnet