Foto: Epic/Channel 4.

Brittiske sångaren Pete Burns död

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske tv-profilen och Dead Or Alive-sångaren Pete Burns är död.

Sångaren drabbades av en hjärtattack under söndagen, enligt ett uttalande på artistens Facebook-sida.

Som sångare i new wave-bandet Dead Or Alive fick Pete Burns sitt genombrott 1985, med världshitten ”You spin me round (like a record)”. Men den brittiska artisten var också en stor tv-profil i hemlandet, bland annat som medverkande i ”Celebrity big brother”, ”Celebrity wife swap” och ”Pete Burns' cosmetic surgery nightmares”.

I ett officiellt uttalande på Pete Burns Facebook-sida står att sångaren avled under söndagen, efter en hjärtattack.

”Var en sann visionär”

”Det är med stor sorg som vi måste meddela att vår älskade Pete Burns plötsligt dog i går efter en kraftig hjärtattack. Hans familj och vänner är förkrossade över förlusten av vår speciella stjärna. Han var en sann visionär, en vacker och talangfull själ som kommer vara saknad av alla som älskade och uppskattade allt som han var och alla underbara minnen som han har lämnat oss med. Vi har inga fler ord”, skriver man i uttalandet”.

Pete Burns blev 57 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.