Foto: SVT

Darin sjunger om berömmelsens baksida

Uppdaterad
Publicerad

Han hyllades som hela Sveriges poplöfte när han sjutton år gammal ställde sig framför juryn i Idol. Men framgångssagan har en baksida. I sin nya låt berättar Darin om genombrottet – hatet, ensamheten, och fansens kärlek. Kulturnyheterna träffade Darin för ett exklusivt framträdande av ”Alla ögon på mig”.

Redan år 2015 tog artisten Darin Zanyar steget från klubbmusik på engelska, till ett mer avskalat sound på svenska. I låtar som ”Ta mig tillbaka” och ”Fjärilar i magen” är texterna mer personliga.

Nya balladen ”Alla ögon på mig” följer samma spår. I den sjunger Darin om sjuttonåringen som blev popidol över en natt.

– Jag var ju väldigt ung. Det var en dröm som gick i uppfyllelse, samtidigt som det gick så fort. I en så ung ålder är det svårt att ta in, säger Darin till Kulturnyheterna.

”Folk kunde bara skrika rakt ut”

Trots fansens kärlek och pressens hyllningar säger Darin att han fick motta mycket hat efter att han slagit igenom. Han ångrar ingenting, men har känt ett behov av att ”bearbeta” de där första åren.

– Folk på gatan kunde bara skrika rakt ut utan att tänka ”där är en människa, precis som jag”. Jag var inte beredd på att folk som jag inte kände kunde ha så starka åsikter om mig, oavsett om de älskade mig eller avskydde mig.

Vill visa en annan sida

Idag får Darin bara kärlek från sina fans, säger han. I ”Alla ögon på mig” vill han visa publiken en ny sida av sig själv.

Den sida som han upplevde inte fick plats i tidningsrubrikerna.

– Det här är något som jag inte brukar prata om, men nu har jag skrivit om det i den här låten. Nu känns det bättre, säger Darin och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.