Fab Freddie och David Lindgren. Foto: TT

David Lindgren driver med kritiken i finalen: ”Kreativiteten dog i mig”

Uppdaterad
Publicerad

Tittartapp och kritik mot manus och regi har präglat mediebevakningen av Melodifestivalen 2018.

I finalen driver David Lindgren och Fab Freddie med sågande rubriker och dåliga manuskort.

– Vad jag än gör hittar någon något bajs i det, säger David Lindgren.

Melodifestivalen 2018 har tappat tittare och flera kritiker har klandrat manus, regi och brist på tydlighet och riktning för publiksveket.

I finalen skämtar programledaren David Lindgren och hans sidekick Fab Freddie med kritiken. I en förinspelad sketch släpper Lindgren manuskorten och ställer frågan, ”vem skriver det här egentligen?!”. I ett avslutande cabaretnummer sjunger David Lindgren framför projektioner av rubriker om mediebevakning och tittarbesvikelse.

Melodifestivalen 2018

- Det är skönt att kunna skoja om det. Det kändes viktigt att göra det. I alla fall för mig, säger David Lindgren efter genrepet på fredagen.

”Tappade liksom glädjen”

Han berättar att kritiken mot programmet de senaste sex veckorna har varit jobbig.

- Det är sjukt intensivt och ganska tömmande. Framförallt när det blir så sjukt mycket negativt tyckande. Framförallt tappade jag liksom glädjen. Vad jag än gör hittar någon något bajs i det liksom. Kreativiteten dog lite i mig någonstans halvvägs in i det här.

”Tråkigt att vi får smällar hela tiden”

David Lindgren säger att programmets regissör Sunil Munchi har haft för avsikt att göra ett varmt program med fokus på olikheter och alla människors lika värde. Men att visionen kanske inte har uppfattats.

- Jag läser ju ingenting men allt kommer ändå fram för man får de här frågorna åttatusen gånger på presskonferenserna. Jag tycker också att det inte helt befogat eftersom vår regissör inte har velat göra ett program med sarkastisk humor utan velat lyfta kärlek och alla människors lika värde. Det är nytt för folk och då blir folk rädda.

- Jag är stolt över mitt arbete och jag är en lagspelare så jag tycker att det är tråkigt att vi får smällar hela tiden. För jag tycker inte att det är helt rättvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet