Per Sinding-Larsen. Foto: Mats Bäcker

Musikkritikern: ”Det är geografitrollning”

Uppdaterad
Publicerad

Musikjournalisten Per Sinding-Larsen blir inte glad över Hultsfredsfestivalens flytt till Sigtuna.

På onsdagsmorgonen kom den oväntade nyheten: Hultsfredsfestivalen flyttar till Sigtuna norr om Stockholm. Konsertbolaget FKP Scorpio tror att de kommer sälja betydligt fler biljetter nära huvudstaden.

Den flyttade festivalen ska, läget till trots, heta ”Hultsfred Stockholm”.

Hultsfredsfestivalen

– Att de behåller namnet ställer till det både på popkartan och på den riktiga kartan. Det är samma sorts geografitrollning som när man lurar folk att flygplatser i Nyköping och Västerås ligger i Stockholm, menar Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen, och fortsätter:

– FKP Scorpio borde ansöka till fortsättningskursen i marknadsföring på Berghs, om de tror att det här är att förvalta varumärket Hultsfred.

Problematiskt för biljettköparna

Per Sinding-Larsen är orolig att den sent påkomna festivalflytten kan innebära jobbiga kostnader för de personer som redan har hunnit boka sina resor till Hultsfred.

– Jag hoppas att de tyska arrangörerna täcker de tidiga biljettköparnas tågbiljetter och flygbiljetter nu när de har flyttat hela festivalen. Det tar jag för givet. Många köper ju tågbiljetten till Hultsfred ett halvår i förväg. Det får konsekvenser att flytta en festival på det här viset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hultsfredsfestivalen

Mer i ämnet