Ana Rab ligger bakom artistnamnet Gnučči. Foto: Don Titelman

”Hur kan du vara så självsäker?”

Uppdaterad
Publicerad

Hajpade dancehallartisten Gnučči släpper sin första EP – och avslöjar vad hon ska göra efter turnén.

Efter debuten för drygt två år sen har dancehall-rapparen Ana Rab gjort sig ett namn genom olika samarbeten – bland annat med producent och dj-gruppen Mashup international och Idoltrean Tove Styrke. Nu är det dags för Gnučči att lansera sin första EP, “Oh my goodness”.

”Folk har inte så mycket gränser”

Efter ett enenergiskt sommarturnerande har Gnučči fått mycket uppmärksamhet för sina liveframträdanden – ösiga spelningar som osar självkänsla.

– Folk frågar mig: 'Hur kan du vara så självsäker?' Men det är jättemånga som vill ha uppmärksamhet. Jättemånga kommer upp på scen när jag kör, och bara: 'Titta på mig'. Folk har inte så mycket gränser egentligen, det handlar väl bara om att få med alla till att verkligen känna att de har den här friheten att vara sig själva, säger hon.

Avslöjar: Jag flyttar

Dessutom avslöjar Ana Rab för Kulturnyheterna vad som händer efter sommarturnén och EP-släppet – hon flyttar till Johannesburg i Sydafrika.

– Jag kommer att börja skriva nytt material, och jag ser fram emot att göra det i Sydafrika där jag inte har så mycket som distraherar mig. Nu säger jag det så nu kommer det att hända!

Se tv-inslaget om Gnučči ovan och missa inte den webbexklusiva intervjubiten till höger! Reporter: Cecilia Tiberg. Foto & redigering: Don Titelman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.