Emmylou Harris, när hon spelade i Stockholm i somras. Foto: Scanpix

Emmylou Harris gillar svenska hyllningslåten

Uppdaterad
Publicerad

First Aid Kit hyllar sina idoler i ”Emmylou”. Nu säger Emmylou Harris vad hon tycker om svenskornas låt.

Den svenska folkpopduon First Aid Kit har ridit på en framgångsvåg länge nu. Systrarna Söderbergs andra album ”The Lion's Roar” har hyllats och låten ”Emmylou” har blivit en stor hit. Dessutom har duon spelat in med Conor Oberst, alias Bright Eyes, och rört Patti Smith till tårar när de spelade hennes låt på Polarprisgalan.

I somras gästade Emmylou Harris den nya festivalen Stockholm Music & Arts i Stockholm, men First Aid Kit befann sig utomlands och fick inget möte med idolen som de har döpt en låt efter.

Hörde låten i affär

Nu visar det sig att Emmylou Harris ändå har koll på de svenska systrarna. Hon har hört ”Emmylou”, berättar hon i en radiointervju hos australiensiska ABC Gold Coast:

– Jag hörde den för första gången i en affär i Adelaide. Jag hade hört om den innan. Jag är teknologiskt handikappad, så jag brukar liksom vänta tills musiken kommer till mig. Och det gjorde den, säger Harris.

”Generationer förenas”

Sångerskan tycker om låten och menar att den knyter samman olika generationer:

– Jag tänkte ’det här är jättebra, vad är det?’ Sen hörde jag orden om Jonny [Cash] och June [Carter], mig och Gram [Parsons]. (...) Det är helt underbart att bli omnämnd i samma mening som Johnny och June, som jag verkligen avgudade och som har varit otroligt inspirerande för mig. Det är intressant att se hur generationer förenas på det sättet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.