Radioprofilen Hasse Tellemar är död, 88 år gammal. Foto: Scanpix

Hasse Tellemar död

Uppdaterad
Publicerad

Den folkkäre radioprofilen Hasse Tellemar har avlidit, 88 år gammal. Han är mest känd från programmet Ring så spelar vi.

Musikern och radioprofilen Hasse Tellemar är död. Han blev 88 år, och avled på torsdagsmorgonen på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge efter en kortare tids sjukdom, berättar hans dotter Lena Nordwall för TT.

Han ägnade en stor del av sitt liv åt musiken, men för stora lyssnarskaror är han känd som programledare i radioprogrammet Ring så spelar vi under 1970- och 1980-talen.

”En stor plats i människors hjärtan”

– Det var en förmån att få lära känna honom. Han blev en legend och fortfarande har en stor plats i människors hjärtan, säger Lisa Syrén som 1996 blev programledare för Ring så spelar vi. Hon minns radioprofilen som en person som hade lätt att komma människor nära.

–  Han var mästerlig på att samtala istället för att intervju. Han kom människor väldigt nära.

Senast Lisa Syrén träffade Hasse Tellemar var på radioprogrammets 40-årsjubileum 2008.

– Han fick ta emot oerhört mycket kärlek, man kunde se att han trivdes och att han hade hemskt roligt, säger hon och tillägger:

– Det var alltid roligt att vara nära Hasse. Jag minns honom bara med glädje.

På torsdag 29:e november visar SVT Minnenas television – Thore Ehrlings orkester på Bal Palais. Hasse Tellemar gästade programmet och berättade om tiden som musiker. Se SVT:s tv-tablå för mer information.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.