Jason Molina har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Singer-songwritern Jason Molina hade kämpat mot missbruk.

Amerikanske Jason Molina har skapat musik i 18 år, under artistnamn som Songs:Ohia och Magnolia Electric Co. Han har också varit basist i ett flertal hårdrocksband.

Som soloartist har Molina gett ut över 12 album, och det senaste kom 2009. Det heter ”Molina & Johnson” och var ett samarbete med musikern Will Johnson.

Allvarliga alkoholproblem

År 2009 ställde Jason Molina in en turné och efter det höll han sig borta från strålkastarljusen. Två år senare gick musikerns familj ut och berättade att han hade behandlats för allvarliga alkoholproblem, på rehabiliteringshem och sjukhus i både USA och Storbritannien.

Molina hade dock ingen sjukförsäkring under sin period på olika hem, så hans familj startade en fond – vilken svenska musiker som The Tallest Man on Earth och Idiot Wind ordnade en svensk stödkonsert för i Stockholm i januari.

Bara 39 år

Igår kom beskedet att Jason Molina avled i lördags, i sitt hem i Indianapolis. Enligt skivbolaget Secretly Canadians meddelande på musikerns hemsida dog han en ”naturlig död”.

Jason Molina blev bara 39 år gammal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.