• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Taylor Swift och Katy Perry. Foto: TT

Taylor Swift återvänder till streamingtjänster samtidigt som Katy Perry släpper nytt album

Uppdaterad
Publicerad

Att Katy Perry och Taylor Swift är osams har gått få förbi – och nu spekuleras det i om de har tagit konflikten till en ny nivå. Är det bara en tillfällighet att Taylor Swifts musikkatalog blir tillgänglig på streamingtjänster just idag då Katy Perry släpper sitt nya album ”Witness”?

Popgiganterna Katy Perry och Taylor Swifts konflikt grundar sig i en händelse 2013. Då tre dansare som var en del av Taylor Swifts Red World Tour, mitt under turnén, hoppade över till Katy Perrys Prismatic Tour. Swift släppte låten ”Bad blood” 2014 och berättade för tidningen Rollingstone att den handlade om en annan kvinnlig artist som hon avstod från att nämna vid namn.

– Hon gjorde något fruktansvärt, sade Taylor Swift till Rollingstone då:

– Hon försökte att sabotera en hel arenaturné.

Den händelsen ska enligt Swift ha gjort dem till ”fiender”.

Konflikt på Twitter

Media var snabba med att koppla ihop det Swift berättade i intervjun med ett kryptiskt tweet som kom från Perry dagen efter där det stod: ”Se upp för Regina George i fårakläder”.

Sedan dess har det varit en lågfrekvent konflikt som till stora delar har utspelat sig på Twitter.  

Men i talkshow-värden James Cordens ”Carpool karaoke” pratade Katy Perry för första gången om konflikten med Taylor Swift och bekräftade att den nya singeln ”Swish swish” handlar om henne.

– Ärligt talat var det hon som började och det är dags för henne att avsluta det, säger Katy Perry i klippet.

I en intervju med NME sade Perry också att ingen innan Corden hade frågat henne om hur hon såg på det hela.

– Det finns tre sidor av alla historier: den ena, den andra och sanningen, sade hon till tidningen.

Inga kommentarer från artisterna

Under fredagen den 9 juni släppte Katy Perry sitt nya album ”Witness” där bland annat ”Swish swish” finns på låtlistan. Men samma dag väljer också Taylor Swift att göra sin låtkatalog tillgänglig på stora streamingtjänster där hennes musik inte funnits sedan 2014.

Ett slumpartat sammanträffande eller en planerad hämnd – på Twitter går åsikterna isär och omröstningar har startats för att avgöra slaget mellan ”Team Perry” och ”Team Swift”.

Hittills har ingen av artisterna kommenterat situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.