Lady Gaga ställer in alla sina konserter i Europa under hösten på grund av sjukdom. Foto: TT

Lady Gaga ställer in alla konserter i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Lady Gagas världsturné Joanne skulle dra igång den 21 september. Nu meddelas det att den europeiska delen av turnén ställs in. I oktober skulle artisten ha spelat i Globen.

Konserter var inbokade i Barcelona, Milano, Amsterdam med flera och så även Stockholm där hon skulle uppträda i Globen den 23 oktober.

Nu meddelar stjärnan att den europeiska delen av hennes turné ställs in till nästa år. Anledningen är att Lady Gaga lider av svåra fysiska smärtor, det skriver Birmingham Mail.

Togs till sjukhus

Artisten har legat på sjukhus den senaste veckan och i ett officiellt uttalande från Live Nation framgår det att Lady Gagas läkare avrått henne från att fortsätta turnera just nu:

LÄS MER: Lady Gaga inlagd på sjukhus med ”svåra smärtor”

”Lady Gaga är förkrossad över att hon måste avstå från att genomföra sina konserter i Europa. Hon planerar att ägna de kommande sju veckorna åt att jobba proaktivt med sina läkare för att tillfriskna och även bearbeta trauman som drabbat henne tidigare och som fortfarande påverkar hennes dagliga liv, något som resulterat i denna svåra fysiska smärta som hon upplever.”

Ber om ursäkt på Twitter

På Twitter har artisten skrivit om hur ledsen och besviken hon är över att inte kunna uppträda som planerat:

”Jag ber om er förståelse och lovar att jag kommer att komma tillbaka och framträda för er snart. Jag är så ledsen och jag älskar er så mycket”.

Foto: Skärmdump från Lady Gagas twitterkonto.
Foto: Skärmdump från Lady Gagas twitterkonto.

Lady Gaga har tidigare i dokumentären ”Gaga: Five Foot Two”, som handlar om artisten, varit öppen med att hon lider av fibromyalgi.

LÄS MER: Lady Gaga-dokumentär kommer till hösten

Sjukdomen medför ett kroniskt tillstånd med långvariga perioder av smärta genom hela kroppen.

I Europa nästa år

Den europeiska delen av Lady Gagas turné ställs alltså in helt i år och kommer att fortsätta i början av 2018 istället. De som har köpt biljett ombeds hålla kvar vid dem i väntan på mer information.

Datumen för konserterna i USA kvarstår som planerat under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.