Per Gessle skriver via Roxettes officiella konton i sociala medier att han har svårt att ta in beskedet om Alsings bortgång. Foto: JESSICA GOW / TT

Roxette-trummisen Pelle Alsing är död

Uppdaterad
Publicerad

Pelle Alsing, trummis i bandet Roxette från 1986, har avlidit, bekräftar bandets manager Marie Dimberg för Aftonbladet. Han medverkade på många av deras album och livespelningar från 1980-talet och fram till 2010-talet.

Pelle Alsing kompade även musiker som Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson och Ulf Lundell samt fanns i bandet Ratata under en tid. Robert Gustafsson använde hans namn till en rollfigur i ”Nilecity” efter att Pelle Alsing hade spelat i Killinggängets liveshow ”I manegen med Glenn Killing” på Berns 1992.

Gessle: ”Fantastisk trummis”

Per Gessle skriver via Roxettes officiella konton i sociala medier att han har svårt att ta in beskedet om Alsings bortgång.

”Pelle var inte bara en fantastisk och uppfinningsrik trummis, han hjälpte också till att skapa Roxettes sound från dag ett. Han var även den bästa vän man kan tänka sig, en snäll och generös människa med det största hjärtat.”

Blev 60 år

Han uttrycker även sina kondoleanser till Pelle Alsings familj.

Pelle Alsing blev 60 år. Sångerskan Marie Fredriksson i Roxette avled i fjol efter en längre tids sjukdom, 61år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.