Både norska Alexander Rybak och danska Rasmussen hoppas säkert på en och annan svensk telefonröst ikväll. Foto: TT

Så röstar du i kvällens ESC-final

Uppdaterad
Publicerad

Precis som i torsdagens semifinal kan de svenska tv-tittarna rösta på sin favorit i kvällens final. Om inte favoriten råkar vara Benjamin Ingrosso – då det inte är tillåtet att rösta på det egna landets bidrag.

Telefonslussarna öppnar efter att alla länder har framfört sina bidrag. Numret att ringa på är 099212 följt av låtens nummer. Smsar gör du till 72211.

Det går bra att både ringa och smsa, samtalen kostar 3,60 kronor styck. Du kan även ladda ner den officiella Eurovisionappen och rösta via den. 

Eurovision Song Contest 2018

Det går inte att rösta på Sveriges bidrag om du ringer från ett svenskt abonnemang, inte ens om du befinner dig på plats i Portugal.  

I finalen röstar samtliga 43 länder som är med i tävlingen. Varje land har en jury som rankar de 26 tävlande bidragen, förutom det egna, och deras resultat slås samman med telefonrösterna. 

ESC-finalen sänds i SVT 1 och SVT play med start klockan 21.00

Glöm inte att följa SVT:s uppsnack och direktrapportering från Lissabon på SVT.se  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2018

Mer i ämnet