Foto: Janne Danielsson/ SVT

Sarah Dawn Finer leder ”Så ska det låta”

Sarah Dawn Finer blir ny programledare för ”Så ska det låta” i SVT , enligt Aftonbladet. Hon ersätter Kalle Moraeus, som varit programledare för det populära programmet sedan 2013.

”Så ska det låta” har sänts sedan 1997 med Peter Harrysson, Peter Settman och nu senast Kalle Moraeus som programledare.

Sarah Dawn Finer blir nu den första kvinnliga programledaren för det populära familjeprogrammet och säger till Aftonbladet att hon ser fram emot jobbet.

– Det känns så himla roligt. Att få vara första kvinnan som jobbar med helgunderhållning på väldigt många år. Det känns som att det är dags för det.

”Känns helt rätt”

Enligt Kalle Moreaus kom beslutet att ersätta honom från SVT:s sida, men säger att han inte är ledsen att lämna produktionen.

–  Det är helt rätt, man ska förnya programmet. Det är inget konstigt i det, jag tycker att det är ett fantastiskt val och jag älskar Sarah Dawn Finer. Jag önskar henne all lycka på jorden.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer