Louise Hoffsten. Foto: Scanpix

Sean Banan och Louise Hoffsten direkt till finalen

Uppdaterad
Publicerad

Sean Banan och Louise Hoffsten var kvällens stora vinnare i Scandinavium.

Rikard Wolffs Scar-replik, okända Felicia Olssons starka sångröst och Sean Banans show med extra-extra-extra allt. Det kommer tittarna att minnas från Melodifestivalens andra deltävling, som hölls på Scandinavium i Göteborg.

Nytt ”tekniskt problem”

Denna lördag bjöd programledarduon Gina Dirawi och Danny Saucedo på en maffig Bollywood-version av ”In The Club” och skämtade om att Saucedo alltid kommer tvåa – även när tittarna röstar på vilken programledare de gillar bäst...

Melodifestivalen 2013

Dessutom fejkade Gina Dirawi ett tekniskt problem i snabbreprisen – som en hint till förra veckans skandalrubriker. Och så passade hon på att hinta att hon vill ha Danny för sig själv, inför norska sångerskan Tone Damli.

Revansch för Banan

Stämningen var festlig under större delen av årets andra etapp, men gladare än alla andra var Sean Banan och Louise Hoffsten, som kan packa väskan för Melodifestivalens svenska final på Friends Arena i Solna. Där kommer de att möta bland andra Yohio och David Lindgren.

Sean Banan föll på målsnöret till finalen förra året, då hans låt ”Sean den förste Banan” stannade vid Andra chansen. Årets bidrag, ”Copacabanana”, handlar bland annat om hans egen medverkan i Mellon, med ordvitsar som ”EuroviSean”.

Ola Lindholm, Hans Blomberg och Joakim Larsson har skrivit låten ihop med herr Banan. I sin glittriga show hade han hjälp av 15 personer – men bara 8 var på scenen samtidigt, för att följa Melodifestivalens strikta regler.

Etablerad debutant

Louise Hoffsten tävlar med den country-vibbiga poplåten ”Only the dead fish follow the stream”, som hon har skrivit ihop med en tidigare vinnarduo i Eurovision Song Contest – Sandra Bjurman och Stefan Örn.

Hoffsten har varit verksam som artist och låtskrivare sedan 1986, men gjorde sin debut i Melodifestivalen på scenen i Göteborg. Och det var en ovanligt lyckad debut. Hoffsten är tacksam över succén:

– Tack svenska folket, för att ni röstade! Jag är så, så glad, säger hon i Melodifestivalens webbsända eftersnack.

Duo och dansare till Andra chansen

En ny chans får dansaren som blev artist – Anton Ewald. Han var favorittippad, men räckte alltså inte ända fram enligt svenska folket. Den norsk-svenska Idoltränade duon Erik Segerstedt och Tone Damli går också vidare. De kommer att mötas igen i Andra chansen.

Rutinerade trion Swedish House Wives, hårdrockaren Joacim Cans som sjöng en folkig visa, nostalgiska Rikard Wolff och tidigare okända power-rösten Felicia Olsson lämnar Melodifestivalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2013

Mer i ämnet