Foto: TT

Mel C avslöjar: Spice Girls planerar återförening

Uppdaterad
Publicerad

Gruppen som myntade uttrycket ”girlpower”, Spice Girls, planerar att jobba tillsammans igen, avslöjar medlemmen ”Mel C”.

På sociala medier delade bandmedlemmen Geri Halliwell en bild på samtliga fem originalmedlemmar – Victoria ”Posh” Beckham, Geri ”Ginger” Halliwell, Emma ”Baby” Bunton, Melanie ”Scary” Brown och Melanie ”Sporty” Chisholm – med texten:

”Härligt att se tjejerna. Girlpower lever och mår bra.”

”Underbart att träffas”

På lördagsmorgonen bekräftade medlemmen Melanie ”Mel C” Chisholm planerna på en Spice Girls-comeback i ett radioprogram enligt BBC.

– Det var underbart att träffas. Vi pratade om möjligheter och idéer för framtiden... men det är i det tidiga stadiet och inget är hugget i sten, så det blir inget större tillkännagivande, förklarar ”Mel C” till programledaren Dermot O'Leary och tillägger:

– Men det är underbart att vara tillbaka i Spiceworld och se reaktionerna, det är fantastiskt att veta att folk där ute fortfarande bryr sig.

Vill sprida girlpower

Popgruppen träffades hemma hos i Geri Halliwell i London under fredagen. Gruppen har inte setts tillsammans sedan OS-avslutningen i London 2012, då de senaste uppträdde offentligt allihopa.

Nu siktar grupper åter på att sprida ”girlpower” tillsammans.

– Vi vill ge människor kraft. Det är så mycket negativt som händer runtom i världen hela tiden, och vi känner att Spice Girls alltid var roligt, säger Melanie Chisholm.

Fakta: Spice Girls

Popgruppen bildades 1993.

Slog igenom med låten ”Wannabe” 1996.

Biofilmen ”Spice World” kom 1997.

Medlemmen Geri Halliwell var först att lämna gruppen 1998.

Gruppen återförenades för en turné 2007–08.

2012 hade musikalen ”Viva forever”, baserad på Spice Girls-låtar, premiär i London.

Källa: Nationalencyklopedin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.