King bor i Virginia där juggalos ses som gängmedlemmar. År 2014 fick hon en villkorlig dom med övervakning för rattfylla. En tid senare fick hon reda på att villkoren för domen ändrats, detta på grund av en tatuering föreställande en figur med en yxa – logon för Insane Clown Posses skivbolag.
Sågs som gängmedlem
– De sa att jag inte kunde prata med den polis jag i vanliga fall träffade angående min villkorliga dom, utan att jag var tvungen att träffa en polis på gängenheten. På den tiden tog jag inte gängstämplingen på allvar, säger Laura King till Kulturnyheterna.
De ändrade villkoren, som hon levde med under två år, innebar bland annat att hon var tvungen att ta bort juggalovänner från sociala medier och inte fick vistas på skolgårdar – och kunde därmed inte hämta sina syskonbarn från skolan. Om hon skulle begå ett nytt brott kan hon dömas hårdare för att hon ses som gängmedlem.
Svåra förhållanden
Utöver gängstämpeln dras juggalos med dåligt rykte, men de ser sig som en familj och ställer upp för varandra, enligt Laura King, som själv hittade till gruppens musik efter ett trauma i gymnasiet.
– Musiken kretsar mycket kring mord, men det är som med skräckfilm. Det är som Stephen King-romaner i låtform. Insane Clown Posse själva var jättefattiga, växte upp i Detroit under svåra förhållanden. Det slår an något hos folk som haft det svårt. De som dras till mörk musik är ofta kanske lite mer opolerade, några kanske begår brott, men inte för att de är juggalos. Jag har aldrig känt mig så välkommen som i juggalofamiljen någon annanstans, säger hon.
LÄS MER: Gängstämplade ”clowner” demonstrerar