Taylor Swift. Foto: TT

Taylor Swift slår tre strömningsrekord på tre dagar

Uppdaterad
Publicerad

Taylor Swifts senaste singel ”Look what you made me do” har slagit flera strömningsrekord sedan den släpptes i fredags. Singeln är nu den låt som har fått flest lyssningar på Spotify under sitt första dygn, och den musikvideo på Youtube som setts flest gånger under sitt första dygn.

Låten, utan musikvideo, hann också med att bli den mest lyssnade låten på Youtube under ett dygn när den släpptes (musikvideon släpptes först två dagar senare, under MTV-galan).

LÄS MER: MTV-galans största vinnare

Det gör att Taylor Swift slår ut både Adele, Ed Sheeran och Coldplay, som höll de tre olika rekorden sedan tidigare, enligt BBC.

Gör upp med kritiker

En bidragande faktor till låtens popularitet är sannolikt att den kommenterar mycket av den kritik som riktats mot Swift under senare år, och är en sorts uppgörelse mellan sångerskan och hennes kritiker.  

LÄS MER: Taylor Swift gör upp med sig själv i ny låt

Succén ser däremot inte ut att bli långvarig, redan på dagen efter singeln släppts minskade lyssningarna med 2,5 miljoner på Spotify.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.