Foto: Björn Larsson Rosvall

Tusentals konserter i Sverige har ställts in

Publicerad

Omkring 3 500 konserter har fått ställas in i Sverige enligt en sammanställning från Svensk Live och Westside Music Sweden, meddelar Musikguiden i P3.

Sammanställningen bygger på ett onlineformulär på hemsidan “Musiken tystnar”, där musikarrangörer i hela Sverige skickat in hur de påverkas av coronakrisen.

Formuläret har legat uppe i två veckor och uppdateras kontinuerligt. I skrivande stund har 200 arrangörer svarat på enkäten.

Försöker överleva till hösten

I en bransch där många arrangörer redan före förbudet på sammankomster med fler än 500 personer, en gräns som senare sänktes till 50 personer, levde på marginalerna beskrivs läget med inställda liveupplevelser och förlorade intäkter som ”fruktansvärt”.

Pustervik i Göteborg har ställt in 60 konserter under våren. Detta har skapat en inkomstförlust på ungefär tre och en halv miljoner kronor enligt vd:n Daniel Levin, som säger till Musikguiden att den huvudsakliga arbetsuppgiften just nu är att överleva fram till hösten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet