Foto: TT

Zara Larsson yngst att sommarprata

Uppdaterad
Publicerad

Zara Larsson, 17, är Sommar i P1:s yngsta sommarvärd någonsin.
Nu drar hon sig för att börja skriva.
”Jag har inte ens öppnat dokumentet än”, säger hon.

Hon är bara 17 år, men har redan haft flådiga listplaceringar och vunnit Rockbjörnar.

Nu ska artisten Zara Larsson sommarprata, men har inte satt igång än.

– Jag har inte börjat skriva ett enda ord än. Jag har inte öppnat dokumentet än. Det är blankt!, säger hon.

– Men jag kommer att prata om hur jag blev den jag blev. Jag är bara 17 år och har inte extremt mycket livserfarenhet. Jag kommer att prata om hur det är att vara 17 år, och hur det är att alltid vara yngst i alla sammanhang.

Har ett ansvar

Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1, säger att det innebär ett ansvar för Sveriges radio, eftersom Zara Larsson inte är myndig än.

– Den tidigare sommarvärd som varit yngst var Robyn. Då var hon 19 år. Man måste göra en bedömning om det är en person som tål det här trycket. Vi tror att hon klarar det. Hon har sin mamma med sig också, så vi tror att hon klarar det bra. Men det är klart att vi tänker på sådant också, säger hon.

”Svårt att vara så aggressiv”

Zara Larsson har, bortsett från musiken, även gjort sig känd för att delge sina följare i sociala medier mycket åsikter. Ofta om frågor som rör feminism. Med en kondom trädd på benet på en bild publicerad på Instagram, och en bildtext riktad till killar som inte vill använda gummit med hänvisning till storlek, uppmärksammades hon över hela världen. Internationella nyhetssajter skrev om Zara Larsson och artisten Nicki Minaj hyllade stjärnskottet från Sverige som sticker ut hakan.

– Det är svårt att vara så aggressiv som jag har varit på sociala medier i ett sommarprat. Det här är en monolog på en och en halv timme och det motsvarar elva A4-sidor med text. Det är extremt mycket, säger Zara Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer