Glenn Close och hennes hund Pip gör entré på 2019 års Independent spirit awards, där skådespelerskan tog hem priset för bästa kvinnliga huvudroll. Foto: AP/TT

Musikalen Sunset Boulevard blir film – Glenn Close åter i huvudrollen

Uppdaterad
Publicerad

Den hyllade Broadway-föreställningen Sunset Boulevard blir film, med koreografen Rob Ashford som debuterande regissör. Precis som i musikalversionen blir det den flerfaldigt Oscarsnominerade skådespelerskan Glenn Close som gör huvudrollen.

Sunset Boulevard fortsätter vara i ropet, snart 70 år sedan premiären 1950. Då var det i form av den Oscarsbelönade långfilmen i regi av Billy Wilder, men berättelsen om den falnade filmstjärnan Norma Desmonds isolering i sitt förfallna hem är kanske mer känd i den hyllade musikalversionen – med musik av Andrew Lloyd Webber.

Sedan 1993 har den dragit fulla hus i olika uppsättningar världen över. Nu står det alltså klart att musikalversionen av Hollywood-klassikern blir film, av den debuterande regissören Rob Ashford, mest känd som koreograf. Det rapporterar Hollywood Reporter.

Ständig Oscarsfavorit

Huvudrollen görs av Glenn Close, som stått på scen i rollen som Norma både 1994 och 2016, och belönades med en Tony för sina insatser. Kanske kan denna paradroll för Close bli den skådespelarinsats som till sist ger den 71-åriga skådespelaren sin efterlängtade Oscarsstatyett.

Close är med sina sju nomineringar den kvinnliga skådespelare som haft chansen till det prestigefulla priset flest gånger utan att vinna, nu senast i det Björn Runge-regisserade Nobelpris-dramat The Wife.

Går det inte vägen denna gång kan Close kanske trösta sig med att hon belönats med tre Tonys, tre Emmys och tre Golden Globes för sina många insatser i teater- och filmvärlden, och är sedan 2016 invald i amerikanska Theater Hall of Fame.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.