Veckans musiksläpp: ”Blev lite orolig – har inget hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Ofiltrerad hiphop, nytt från en av musikvärldens största just nu – och en efterlängtad återkomst inom svensk elektronisk pop. Det bjuder Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen på när han väljer veckans bästa släpp.

Jelassi är tillbaka med singeln ”Balans (Vad händer Fatima!!?)” och beskrivs av Per Sinding-Larsen som ett ”maskrosbarn som vill äga sin egen historia och berätta den rakt ut”. Nya singeln har en för Jelassi ny produktion, som för tankarna till Silvana Imam.

Miley Cyrus släpper idag albumet ”Endless summer vacation” som består av en frisk blandning stilar. Plattan är en temaskiva och beskrivs av Kulturnyheternas musikkritiker som:

Veckans musiksläpp

– En kärleksförklaring till Los Angeles och många som har sett vad Los Angeles är idag kan ju naturligtvis ställa sig en fråga om det är ett evigt sommarlov som väntar där ute i en stad med sopor nedstängda butiker och enorma sociala problem med hemlösa.

Fever Ray tar nya kliv

Dagens återkomst står Fever Ray för som idag släpper sitt tredje album ”Radical romantics” på vilket hen återförenas med sin bror och tillika The Knife-kollega Olof Dreijer. Skivan börjar bekant med fyra spår som för tankarna till tidigare släpp:

– Då blev jag lite orolig och tänkte: har ingenting hänt – men det har det. Här finns både musikaliskt sett utflykter åt det mer punkiga samarbetet med Nine Inch Nails, säger Per Sinding-Larsen och fortsätter:

– Och det lite mer meditativa, en återhållsamt som vi inte hör tidigare i Karin Dreijers musik, som är väldigt klädsamt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans musiksläpp

Mer i ämnet