Tina Mehrafzoon. Foto: Sveriges Radio

Musikguiden i P3 får ny programledare

Uppdaterad
Publicerad

SR:s nya röst känns igen från SVT-redaktionen PSL.

På grund av Sveriges Radios anställningsregler, kommer programledaren Jenny Seth och flera andra som har jobbat med Musikguiden i P3 att få lämna sina poster snart. Nu är det officiellt vem som tar över Jenny Seths jobb på radion.

Det blir den ännu ganska okända journalisten Tina Mehrafzoon från Uppsala. Hon är 22 år gammal och har tidigare praktiserat på SVT:s musikredaktion PSL samt jobbat på den persiska tv-kanalen Manoto i London.

PSL & persisk tv

Tina Mehrafzoon har också studerat journalistik vid Luleå tekniska universitet, researchat på Uppdrag Granskning, varit klubbmästare för universitetsstudenterna i Piteå och skrivit för Upsala Nya Tidning.

PSL har gjort en filmad intervju med Tina Mehrafzoon, som sänder sitt första Musikguiden den 2 januari.

– Musikguiden kommer fortsätta vara ett väldigt fördjupande program om musik. Vi kommer ha brett och smalt och spela ny musik. Det kommer fortsätta vara det det är, men vi ska försöka spetsa till det lite och komma in med nya inslag. Men det tänker jag inte avslöja så mycket om, säger Mehrafzoon till PSL.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.