Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Forskare och expert i konspirationsteorier Andreas Önnerfors förklarar vad detta betyder för X framtid. Foto: Tyler Sizemore/Tolga Akmen/TT

Musk bjuder in portad konspirationsprofil till X

Publicerad

Den högerorienterade programledaren och konspirationsteoretikern Alex Jones kommer släppas in på det sociala nätverket X, tidigare Twitter, enligt X-ägaren Elon Musk.

Beskedet kommer efter det att en stor majoritet röstat för detta beslut i en omröstning bland X-användare som Elon Musk arrangerat på sitt X-konto.

Alex Jones och hans sajt Infowars bannlystes på livstid från Twitter för fem år sedan, då Elon Musk ännu inte hade köpt och sedermera döpt om det sociala nätverket till X.

Den omstridde programledaren Alex Jones ansökte om konkursskydd 2022 sedan en domstol beslutat att han skulle betala en miljard dollar i skadestånd för uttalanden där han påstått att den stora skolskjutningen på Sandy Hook Elementary School i Newton, Connecticut, 2012 var en bluff.

Tidigare i december fick Alex Jones klartecken från en konkursdomstol att på en show på sajten Infowars sälja tillgångar som vapen, bilar, juveler och båtar för att dra in så mycket pengar som möjligt för att betala för sina kostnader förenade med konkursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.