Nate Dogg har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Nate Dogg, mest känd för hiten ”Regulate” med Warren G, har avlidit 41 år gammal.

Rapparen Nate Dogg har avlidit, rapporterar amerikanska nyhetsmedier idag. Dödsorsaken är okänd men Doggs hälsa hade kraftigt försämrats sedan han drabbats av en stroke både 2007 och 2008.

Long Beach-rapparen, som föddes som Nathaniel Hale, började sin karriär 1991 i raptrion 213, tillsammans med barndomsvännerna Snoop Dogg och Warren G, vilket ledde till skivkontrakt med Death Row Records.

Han skivdebuterade som gäst på Dr. Dres klassiska album ”The Chronic” och fick ett första genombrott med den stora hiten ”Regulate” tillsammans med Warren G 1994. Och även om han gjorde tre soloalbum var det just i kollaboration med andra artister som Nate Dogg fick sina största framgångar.

Hans fina sångröst har hörts på en lång rad album och över 40 topplistehits med artister som 2Pac, Mariah Carey, 50 Cent, Eminem, Eve, Dr. Dre, Snoop Dogg och Ludacris.

Nate Dogg blev 41 år gammal.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.