Neil Young. Foto: TT

Neil Young försvinner från alla strömningstjänster

Uppdaterad
Publicerad

Neil Young tar bort sin musik från alla strömningstjänster, eftersom han tycker att ljudkvaliteten är för dålig.

Det är inte första gången musiker har bojkottat strömningstjänster som till exempel Spotify och Tidal. Men då beror det oftast på kontroverser kring ersättningen.

När singer-songwritern Neil Young nu meddelar att han inte tillåter att hans musik strömmas längre, är det för att ljudets kvalitet blivit för dålig.

Han tycker till och med att strömningstjänsterna ger den sämsta musikkvaliteten någonsin.

”Sämst i historien”

”Jag behöver inte att min musik nedvärderas av den sämsta ljudkvaliteten i broadcasting-historien eller någon annan form av distribution. Det känns inte bra att tillåta att det här säljs till mina fans. Det är dåligt för min musik.” skriver den kanadensiska artisten på sin Facebooksida.

Han tillägger att han kanske ger strömningstjänsterna en ny chans när kvaliteten har blivit bättre. ”Man ska aldrig säga aldrig” skriver han.

Neil Young har tidigare lanserat försökt rädda musikkvaliteten genom att crowdfunda och lansera sin egen musikspelare Ponoplayer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.