Neneh Cherry på scenen under Øyafestivalen i Oslo fredag 2014 Foto: NTB scanpix/TT

Neneh Cherry tillbaka med ny låt

Uppdaterad
Publicerad

Neneh Cherry är tillbaka med singeln Kong som släpptes under onsdagen. En försmak inför det kommande albumet Broken Politics som kommer senare i höst.

Fyra år efter senaste skivan är nu Neneh Cherry tillbaka med nytt album i oktober. Singeln Kong beskrivs enligt ett pressmeddelande som en slags protestlåt, med ämnen som kolonialism och den pågående flyktingsituationen i Europa som bärande teman.

– Jag försöker måla bilder och sätta in mig själv i en story, och låten handlar om att sätta mig själv i samma position som någon som inte vill lämna platsen de är på, säger Neneh Cherry i ett pressmeddelande.

Videon till Kong har regisserats av brittisk-nigerianska filmskaparen Jenn Nikru som även var inblandad i Beyonce och Jay-Z:s omtalade Louvren-video till låten Apeshit.

Foto: Skärmdump/Youtube

Den nya singeln har också samproducerats av Kieran Hebden, även känd som Four Tet, och Cameron McVey som bland annat jobbat med Massive Attack tidigare. Kieran Hebden var även producent för Neneh Cherrys platta Blank Projekt från 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.