Netflix satsar på film

Uppdaterad
Publicerad

Streamingtjänsten Netflix bröt ny mark när de lanserade tv-serier direkt för nätet. Nu fortsätter de på den inslagna vägen och tar steget över till filmer.

Netflix har tidigare blivit omtalade för titlar som ”House of Cards” och ”Orange Is The New Black”, som sändes direkt som streamde serier på webben, utan att först ha visats i tv.

Enligt sajten Screen Daily vill Netflix nu bygga vidare på den strategin även när det gäller långfilmer.

Netflix

Släppte avsnitten samtidigt

David Wells är ekonomichef på Netflix och konstaterar att streamingtjänsten bröt gamla konventioner genom att släppa alla avsnitt av de egna serierna på en och samma gång.

– Vi hoppas kunna göra mer av det även på filmsidan, säger han till Screen Daily.

”Måste förhålla oss till betalmodell”

– Nu måste vi förhålla oss till den traditionella betalmodellen där filmer inte kommer till Netflix förrän de lanserars på betal-tv ett år efter att de gick på bio, säger Wells, som hoppas att bolaget ska kunna ta större kontroll över filmerna tidigare i processen, säger David Wells på Netflix.

Netflix finns för närvarande i Nord- och Sydamerika, Storbritannien, Norden och Nederländerna.

Totalt har streamingtjänsten drygt 30 miljoner användare, enligt Göteborgs-Posten. Samtidigt finns planer på att expandera i exempelvis Tyskland och Sydkorea.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Netflix

Mer i ämnet