Netflix satsar på svenska tv-serier

Uppdaterad
Publicerad

Netflix fortsätter att satsa på svenska tv-serier. Sedan tidigare är det klart att deckaren Störst av allt blir en serie hos tv-jätten. Nu rapporterar Variety att även Carolina Neuraths bok Den stora bankhärvan blir internationell serie, och att Solsidan-skaparen Felix Herngren är klar för en ny komediserie.

Malin Persson Giolitos deckare Störst av allt kommer att bli den första svenska originalserien på Netflix enligt TT Nyhetsbyrån. Sedan tidigare har även Felix Hernsgrens tv-serie Bonusfamiljen – som även visats i SVT – fått internationell distribution genom den amerikanska strömningstjänsten.

Framgångar för FLX

Ekonomireportern och SVT-medarbetaren Carolina Neuraths bok Den stora bankhärvan – som skildrar turerna kring HQ Bank – plockas även den upp av Netflix i form av den internationella dramaserien Blinded.

Även där står Felix Herngrens produktionsbolag FLX bakom projektet, rapporterar Variety.

– Blinded kommer att handla om en ung ekonomijournalist som avslöjar en trio av bankchefer. Den kommer utforska spänningen mellan idealism och egoism, från både bankchefernas och journalistens perspektiv, säger Pontus Edgren, vd för FLX, till tidningen.

FLX är också klara för en ny komediserie som utspelar sig på en skidort, ett projekt som ännu saknar namn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.