”Joe Exotic” i serien Tiger king. Foto: Pressbild. Foto: Netflix

Nicolas Cage spelar Joe Exotic i miniserie

Publicerad

Den Oscarsbelönade skådepelaren Nicolas Cage ska spela den excentriske kattälskaren Joe Exotic i en ny fiktiv miniserie, det rapporterar Variety.

Netflix dokumentärserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, som handlar om excentriske Joe Exotic – en före detta zooägare med fäbless för stora kattdjur, har gjort succé på strömningsstjänsten och lockat fler än 64 miljoner tittare.

Nicolas Cage i huvudrollen

Nu står det klart att skådespelaren Nicolas Cage ska ta sig an rollen som Joe Exotic i en ny fiktiv komediserie baserad på den tidigare serien om zooägaren som för tillfället avtjänar ett 22-årigt fängelsestraff, enligt Variety.

Utgår från ett reportage

Enligt Variety är det Dan Lagana, som tidigare gjort Netflixserien American Vandal, och Paul Young som ligger bakom projektet som kommer kunna strömmas från flera plattformar. Serien kommer handla om hur Exotic förlorade sig i sin egen persona och utgår från ett reportage ur Texas Monthly som serieskaparna har köpt rättigheterna till.

Miniserien är Nicolas Cages första TV-projekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.