Anna Göransdotter Höög och föreställningen Hans och Greta. Foto: Norrlandsoperan/Micke Sandström

Norrlandsoperans vd har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Norrlandsoperans vd Anna Göransdotter Höög har gått bort efter en kort tids cancersjukdom, 42 år gammal.

– Hon var en väldigt stark karaktär, säger Petra Kangas, kommunikations- och försäljningschef på Norrlandsoperan, till Västerbottens-Kuriren.

I ett pressmeddelande skriver Norrlandsoperan att Anna Göransdotter Höög lämnar efter sig ett stort tomrum såväl inom som utanför organisationen. Hon tillträdde som vice vd 2017 och utsågs året därpå till vd.

– Vi är djupt tagna av denna förlust och tänker på Annas familj i deras stora sorg, säger Gunilla Hägglund Sjöström som är tillförordnad vd för Norrlandsoperan.

Innan Anna Göransdotter Höög kom till Norrlandsoperan var hon vd för hotell- och restaurangkoncernen Blå huset, och dessförinnan var hon verksam bland annat som marknadsstrateg vid Umeå kommuns näringslivsservice.

– När Anna kom in som vice vd skulle hon med uppdrag från styrelsen göra en förändring. Det tog hon itu med och inledde en stor omorganisation av Norrlandsoperan. Den genomfördes i flera olika steg och har betytt enormt mycket för organisationen. Det visar på hennes genomförandekraft. Hon var en väldigt stark karaktär, säger Petra Kangas, kommunikations- och försäljningschef på Norrlandsoperan, till Västerbottens-Kuriren.

Anna Göransdotter Höög blev 42 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.