Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från tidigare Streetstartävlingar och hör Martin Ferretti och Caleaf Sellers om festivalens och dansens betydelse. Foto: SVT

Nu arrangeras sista Streetstarfestivalen någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Streetdancefestivalen Streetstar har arrangerats i Stockholm i 18 år, och har samlat dansare från ett femtiotal länder. Nu går den av stapeln för allra sista gången.

Streetstarfestivalen pågår torsdag till söndag på olika platser i centrala Stockholm, med tävlingar, workshops och fester. Festivalen har sedan den startades lockat dansare från hela världen som tävlat i stilar som dancehall, house, breaking och popping.

–Det är jättemånga som hör av sig och tycker att det ska bli fantastiskt att få joina oss. Men framförallt är de otroligt tacksamma för det vi har gjort och det vi har betytt för väldigt många, säger Martin Ferretti, eventproducent på festivalen.

Inte ett tecken på nedgång

Att festivalen nu läggs ner efter 18 år är dock inte ett tecken på att streetdancen är på nedgång i Sverige, menar Martin Ferretti.

– Det händer väldigt mycket inom dans-Sverige och dansvärlden. Så det finns andra som jag tycker det är dags för att ta vid.

Se dans från Streetstar-festivaler genom åren i klippet, och hör dansaren Caleaf Sellers från Brooklyn om vad dansen betytt för honom: ”Det finns mycket att lära sig av hiphopen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.