Skådespelaren Johnny Depp har stämt sin ex-fru på 50 miljoner dollar för förtal. Foto: Brendan Smialowski/AP

Depp anklagades för hustrumisshandel – nu inleds förtalsrättegången

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste kapitlet i det rättsliga efterspelet av Johnny Depps och hans ex-frus korta – och stormiga – äktenskap har inletts. Förtalsrättegången i Fairfax i Virginia väntas pågå i flera veckor, och redan från starten på måndagen haglade anklagelserna.

– I nästan 30 år har herr Depp haft rykte om sig att vara en av de mest begåvade skådespelarna i Hollywood. Men i dag är hans namn kopplat till en lögn, ett falskt påstående från hans ex-fru, sade Johnny Depps advokat Benjamin Chew.

Johnny Depp, 58, har stämt sin ex-hustru på 50 miljoner dollar och anklagat henne för förtal efter en krönika hon skrev 2018 där hon beskrev sig själv som ”en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation”.

Ex-frun kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det ”omfattande fysiska våld och de övergrepp” som Johnny Depp utsatt henne för.

Hon nämnde inte Depps namn i krönikan som publicerades i tidningen Washington Post. Men enligt hans advokater var hans karriär över i och med publiceringen.

”Ska visa vem han är”

Ex-fruns advokater anser dock att det finns tydliga bevis för att Johnny Depp har varit våldsam mot henne i deras förhållande och att ”rättegången kommer att visa juryn vem den riktige Johnny Depp är”.

– Bakom röda mattan, bakom berömmelsen, bakom pengarna, bakom piratkostymerna kommer ni att se vem den mannen egentligen är, sade advokaten Ben Rottenborn.

Flera kända vittnen

Under rättegången i Fairfax, som väntas pågå i flera veckor, kommer flera kända namn att kallas som vittnen. Teslagrundaren Elon Musk, som tidigare hade ett förhållande med ex-frun, ska vittna till hennes fördel. Det ska även skådespelaren James Franco, som hon tidigare anförtrott sig åt, göra.

Johnny Depps sida har kallat den brittiske skådespelaren Paul Bettany, som har kallat Depp för den ”snällaste, mildaste mannen han känner”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.