Sångstund med Monica Dominique, Peter Dalle, Tommy Körberg och Svante Thuresson. Foto: Fredrik Sandberg/TTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Nu tar vännerna farväl av Hans Alfredson

På fredagen begravdes Hans Alfredson på Skogskyrkogården i Stockholm. Vännen Grynet Molvig minns den folkkäre allkonstnären med värme.
– Jag tycker att Sverige blir lite tråkigare utan Hasse, säger Grynet Molvig.

Enligt Kulturnyheternas reporter Maria Askerfjord Sundeby rådde det en stillsam stämning vid Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården.

Grynet Molvig på Hans Alfredsons begravning Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Jag kommer minnas honom med värme, självklart. Kärlek, humor, allvar, skratt, tårar, lekfullhet, ja allt som är roligt kommer jag minnas. Det blir lite ödsligare. Jag tycker att Sverige blir lite tråkigare utan Hasse, säger skådespelaren och vännen Grynet Molvig.

Olof Buckard och Klas Östergren. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Bland de sörjande på plats syntes bland andra sångerskan Lill Lindfors, regissören och komikern Claes Eriksson, skådespelaren Nils Eklund, författaren och kulturjournalisten Olof Buckard, skådespelaren Peter Dalle och textilkonstnären Fatima Ekman.

– Han har betytt så otroligt mycket för mig. Jag kommer minnas honom med kärlek och värme. Vi hade så mycket roligt ihop, säger teaterchefen Vicky von der Lancken.

Vicky von der Lancken Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vid ceremonin, som varade i ungefär en timme, framförde flera av vännerna sånger och dikter skrivna av Hans Alfredson. Några av visorna som framfördes var True Love, av Cole Porter, och Öl, skriven av Hans Alfredson och Tage Danielsson 1970.

Foto: Maria Askefjord Sundeby

Den sista visan var Hur glad får man va?, skriven av Alfredson, Tina Ahlin och Peter Dalle.

Efter ceremonin var över framförde Monica Dominique, Peter Dalle, Tommy Körberg och Svante Thuresson ett extranummer utanför kyrkan.

– Det var precis i Hasses anda, säger Körberg till Aftonbladet.

LÄS MER: Folkets hyllningar till Hans Alfredson

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer