Stan Lee. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Ny bok av Stan Lee ges ut postumt

Publicerad

Under våren kunde biobesökare som såg ”Avengers: Endgame” få en skymt av en livs levande Stan Lee i filmen, trots att Marvel-skaparen gick bort förra hösten, 95 år gammal. Det hörde till vanligheterna att han gjorde en så kallad ”cameo” i filmerna som baseras på hans serietidningar.

Nu får fansen något annat att se fram emot, då en ny bok av serietidningsgurun ges ut postumt den 17 september. ”A trick of light” är titeln på romanen som är den första bok som Lee skrivit för en vuxenpublik, uppger bokförlaget Houghton Mifflin Harcourt till The Guardian.

Romanen, som Lee skrev tillsammans med författaren och skribenten Kat Rosenfield, handlar om två tonåringar med superkrafter (en kan kontrollera teknologi och den andra beskrivs som ett kodningsgeni) som slår sina huvuden ihop för att rädda världen.

Stan Lee är en av medskaparna till serietidningsförlaget Marvel och har skapat seriefigurer som Spiderman, X-men, Hulken, Iron Man, Scarlet Witch och Daredevil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.