Dramatikern Ada Berger blir ny konstnärlig ledare för Unga Dramaten. Foto: TT Bild

Ny chef för Unga Dramaten

Uppdaterad
Publicerad

Dramaten värvar dramatikern Ada Berger som ny konstnärlig ledare för barn- och ungdomsscenen Unga Dramaten. Berger kommer närmast från motsvarande post på Malmö stadsteater.

– Ett spännande hus i en spännande tid. Det ska bli kul!, säger Ada Berger vid en presskonferens på Dramaten.

”Kunde inte tacka nej”

Sedan hösten 2014 har hon varit konstnärlig ledare för Unga teatern, en barn- och ungdomsscen på Malmö Stadsteater, där hon också varit verksam som regissör.

– Jag trivs hur bra som helst på Unga teatern och har inte haft en enda tanke på att lämna. Men så fick jag den här frågan och jag hade inget omedelbart svar, utan det fick värka fram. Till slut förstod jag att det på flera sätt är en unik möjlighet som erbjuds på Dramaten. Jag kunde inte tacka nej, säger Berger till Sydsvenskan.

Har jobbat på Sveriges radio

Ada Berger examinerades från Dramatiska Institutet 2008. Därefter har hon varit verksam som regissör och dramatiker på bland annat Radioteatern, Uppsala Stadsteater och Malmö Stadsteater.

Hon har även arbetat på Sveriges Radio P3 med humorprogram som Hej domstol och Morgonpasset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.