Noomi Rapace har tidigare spelat Lisbeth Salander. Foto: TT

Ny Salander sökes för Millenniumfilm

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en filmatisering av den fjärde delen av Millenniumserien. Inspelningen inleds i september, och nu pågår jakten på skådespelaren som ska gestalta Lisbeth Salander.

Den engelskspråkiga filmversionen av Det som inte dödar oss – som skrivits av David Lagercrantz – kommer inte att innehålla några av de skådespelare från tidigare filmer, utan få en helt ny rollbesättning.

Det tillkännagavs i dag under den pågående bokmässan London Book Fair.

Det innebär att varken Noomi Rapace eller Rooney Mara, som gestaltat Stieg Larssons huvudkaraktär Lisbet Sahlander i tidigare filmatiseringar, är aktuella då inspelningen inleds i september.

”En modern punkare”

Regissör till filmen, som spelas in på engelska, är Fede Alvarez, som tidigare legat bakom filmer som Don’t breathe och Evil dead.

I ett uttalande från Sanford Panitch, vd för Columbia Pictures, som producerar filmen, beskrivs Lisbeth Salander som ”troligtvis en av alla tiders största kvinnliga litterära gestalter. En modern punkare som är oförglömlig i varje skepnad – en av de mest fängslande karaktärer jag sett under de senaste åren”, enligt Screen Daily.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.