Nya säsongen av The Crown: ”Bästa hittills”

Uppdaterad
Publicerad

Igår hade nya säsongen av storserien The Crown premiär där bland annat prinsessan Diana och den tidigare premiärministern Margaret Thatcher gör entré.

– Det är tveklöst den bästa säsongen hittills, säger SVTs seriekritiker Linus Fremin.

Strömningstjänsten Netflix släpper nu sin fjärde säsong av den populära serien om det brittiska kungahuset. Linus Fremin säger att säsongen närmar vår nutid och starka karaktärer kommer in och utmanar karaktären drottning Elizabeth II.

– Nu släpas drottning in i moderniteten lite motvilligt, samtidigt som hon behöver rannsaka hur hennes familj fungerar när hon får yttre hot som det är i och med Margaret Thatcher och prinsessan Diana, säger Linus Fremin.

– Det är en svulstig och lyxig såpa. Varje bildruta är oerhört snygg så serien är i sitt esse nu.

Nytt stjärnskott som Diana

Karaktären som nytillträdda premiärministern Margaret Thatcher görs av Gillian Anderson. Rollen som lady Diana Spencer spelas av nya stjärnskottet Emma Corrin.

– Det är en komplex roll och Emma Corrin är alldeles ljuvlig i den. De försöker inte göra Diana som en hjälte trots att hon kanske är det i Storbritannien, säger Linus Fremin.

Hör Linus Fremin recensera i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.