Ny säsong med Skavlan

Publicerad

Den norske talkshow-värden Fredrik Skavlan kommer tillbaka till Sveriges Television i höst.

Efter att hans talkshow ”Skavlan” tagit Sverige med storm blir det 24 nya avsnitt av serien. Premiärsäsongen i Sverige blev en tittarsuccé och sågs som mest av 1.690.000 tittare.

Sänds i Sverige och Norge samtidigt
Höstens program kommer att spelas in både i Norge och Sverige och sändas samma kväll i bägge länderna. Samarbetet mellan NRK och SVT blir det första i sitt slag någonsin.

– Det känns fantastiskt att utvidga jaktmarkerna efter intressanta gäster till två länder, säger Fredrik Skavlan.

Under den tid som SVT sände Skavlan repriserade NRK sändningarna.
– Jag blev ju extra glad över att så många norrmän följde repriserna av det helsvenska ”Skavlan” runt midnatt. Och då känns det ju rätt att följa upp med en norskare sändning. Kalla det gärna hemlängtan, säger Skavlan till NRK.

Identiska studior
De två studiorna är identiska och tittarna kommer inte att märka någon skillnad. Fram till jul spelas tolv avsnitt in i SVT:s studio och därefter sker inspelningen av resterande tolv avsnitt i NRK:s studio.

Redaktionen sätts ihop av Fredriks närmaste medarbetare från båda kanalerna och kommer att ha sin bas både i Stockholm och Oslo. Programmet ska, enligt NRK, upplevas som ett norskt program av den norska publiken och som ett svenskt program av de svenska tv-tittarna.

Yvonne Åstrand, Rapport
Anders Silvergren Blåder, Kulturnyheterna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer