Nils Einár Grönberg Foto: Jessica Gow/TT

Ny singel släppt med Einár

Uppdaterad
Publicerad

En ny singel släpptes under natten postumt av rapparen Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet ”Einár”, som sköts till döds hösten 2021. Samtidigt inleds rättgången mot en av de huvudmisstänkta för kidnappningen av Einár våren 2020.

Låten ”Du & jag” handlar om villkorslös ung kärlek och spelades in drygt en månad före Einárs död.

Producenten Oscar Chase har berättat att Nils tillägnade låten till flickvännen Alexandra, skriver Einárs mamma Lena Nilsson på Instagram.

Einár sköts till döds med flera skott i Hammarby sjöstad i Stockholm den 21 oktober 2021. Han var 19 år gammal.

Ny rättegång

Idag inleder Södertörns tingsrätt dessutom rättegången mot en av de huvudmisstänkta för kidnappningen av Nils Grönberg våren 2020.

Den åtalade, som befann sig utomlands vid den förra rättegången, misstänks vara hjärnan bakom kidnappningen och har även åtalats för en rad andra grova brott. Flera personer har tidigare dömts för inblandning i kidnappningen.

Grönberg slog igenom som 16-åring och blev snabbt ett av de största namnen inom svensk rap. Via sociala medier byggde han upp en stor publik, hade miljoner lyssningar på Spotify och han belönades på både Grammisgalan och P3 Guld-galan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.